Etsi
  • Tiia Savelius

Kuinka tehdä luonnontuotteiden kaupasta kannattavaa?

Meillä oli tänään koulupäivä, ja saatiin yhdeksi ryhmätehtäväksi pohtia otsikossa mainittua kysymystä. Kyseessä oli siis ryhmätyö, eli nämä eivät ole pelkästään minun ajatuksiani, vaan meillä oli viiden hengen tiimi miettimässä näitä kohtia. Kurssi on nimeltään Luonnon tuotteistaminen, ja on osa meidän luonnonvara-alan pakollisia opintoja Lappiassa. Meidän vastaukset oli seuraavanlaisia:Saniaismetsä, yhtä paljon saniaisia kuin ajatuksia


- Tuotteen pitää olla ainutlaatuinen ja laadukas, muidenkin kuin tekijän mielestä. Tuotetta ja sen tekijää ja raaka-aineita tulee arvostaa.


- Verkostoituminen ja alueellinen yhteistyö on kaiken a ja o. Ei ole mitään järkeä siinä, että kaikki puurtaa yksinään samojen asioiden kimpussa. Tulisi hyödyntää toisten vahvuuksia ja pyrkiä tekemään asioita yhdessä. Opiskelijayhteisö tulisi nähdä kollegoina, ei kilpailijoina, vaikka moni luonnonvara-alan opiskelijoista yrittäjäksi ryhtyykin.


- Luonnontuotteita ei ole varaa myydä halvalla. Materiaalien oikeaoppiseen keräämiseen, tuotteiden oikeanlaiseen valmistamiseen ja pakkaamiseen menee niin järjetön määrä aikaa, että tuotteiden hintojen polkeminen vahingoittaa ihan koko alaa.


- Luonnonvara-alan opiskelijat ovat etulyöntiasemassa siinä suhteessa, että koulun kautta saadaan ihan oikeaa ammattitaitoa luonnonvara-alalla toimimiseen. Koulu mahdollistaa sen, että päästäisiin eroon "puuhastelusta" ja toiminnasta saataisiin ammattimaista, jota toteutetaan suurella volyymillä ja strategisesti järkevästi.


- Verkostoituminen ja oman sosiaalisen verkoston käyttäminen hyödyksi on tarpeellista, ei pelkästään markkinoinnin, vaan myös reflektoinnin näkökulmasta. Tuotteita ja palveluita on vaikea kehittää, jos niistä ei saa palautetta. Toisaalta parhaiten toimiva markkinointi on puskamarkkinointia.


Ajatuksia? Lisättävää?


#Luonnonvara #Lappia #Yrittäjyys #Kannattavuus #Markkinointi

22 katselukertaa
Tibby's Design.png
Luontoyrittäjyysverkoston_logo.jpg

Kolari, Finnish Lapland

biestudioinfo@gmail.com

+358 45 3293429

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle