Tibby's Design.png
Luontoyrittäjyysverkoston_logo.jpg

Kolari, Finnish Lapland

biestudioinfo@gmail.com

+358 45 3293429

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Kestävä kehitys ja ympäristökasvatus

Kestävän kehityksen ja ympäristökasvatuksen kurssit on suunniteltu erityisesti organisaatioille, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa kestävämmän kehityksen suuntaan. Työpajassa opetellaan ajattelemaan sekä omaa työympäristöä, että omaa työskentelytapaa hollantilaisen teorian, PEOPLE-PLANET-PROFIT näkökulmasta. 

YRITYKSILLE

Työpajassa käydään läpi people-planet-profit -ajatusta toiminnallisin keinoin sekä palvelumuotoilun että tuotekehityksen näkökulmasta. Koulutukseen sisältyy luento ja työpajaosuus, sekä kirjallinen raportti työpajan vetäjän tekemien havaintojen pohjalta ja toimintasuositukset. Koulutus sopii erityisesti yrityksille, jotka haluavat viedä toimintaansa ekologisesti kestävämpään suuntaan, mutta ovat jollain tapaa jumissa käytännön toteutuksen osalta tai joille ei välttämättä ole mahdollista investoida isoja summia rahaa esimerkiksi energiatehokkaampaan tuotantojärjestelmään, tai jotka muuten vain haluavat kehittää ekologisempia palveluita asiakkailleen. Työpajassa käydään läpi myös henkilökunnan hyvinvointia Green Care-ajatusmallin pohjalta, ja mietitään konkreettisia toimenpiteitä työntekijöiden hyvinvoinnin lisäämiseksi nimenomaan työympäristössä. Vaatimus yritysten kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta kasvaa jatkuvasti, sekä ekologisemmat vaihtoehdot kiinnostaavat kuluttajia. Yrityksen kuin yrityksen asiakaskunta on jatkuvasti ympäristötietoisempaa, ja kestävän kehityksen mukainen toiminta on yksi keino lisää houkutella asiakkaita. Kokonaisuus soveltuu myös työhyvinvointipäivän osaksi.

 

Koulutuksen kesto n.5 tuntia, hinta 580€+ALV 24%

Koulutus järjestetään yrityksen omissa tiloissa, jos mahdollista

 

 

KASVATUSALAN AMMATTILAISILLE

 

Ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opettaminen voi olla haastavaa ilman valmiita työkaluja asian käsittelyyn ryhmissä. 

"Vaade kestävän kehityksen edistämisestä ja ympäristövastuullisten kansalaisten kasvattamisesta on kirjattu opetus- ja kasvatusalan strategioihin ja suunnitelmiin. Ympäristökasvatuksen tulisi olla itsestäänselvä osa arkea ja vahvistaa johdonmukaisesti ympäristövastuullisuutta. Tuoreissa tutkimuksissa on kuitenkin todettu, että päiväkodin tai koulun vallitseva toimintakulttuuri ei tue kestävän kehityksen kasvatusta. Vakiintuneet ajatusmallit ohjaavat toimintaamme huomaamatta"

Ympäristökasvatus.fi viitattu 6.9.2019   

Tässä koulutuksessa pureudutaan käytännön toimiin ja annetaan opettajille työkaluja toteuttaa käytännön ympäristökasvatusta omissa organisaatioissaan. Koulutuksen hintaan sisältyy tehtäväpaketti, jonka osia voi toteuttaa omien mahdollisuuksien ja ryhmän mielenkiinnonkohteita mukaillen omassa organisaatiossaan. Koulutus järjestetään organisaation omissa tiloissa. Tehtäväpaketti soveltuu kaikille luokka-asteille varhaiskasvatuksesta lähtien pienin sovellutuksin. Tehtäväpaketti soveltuu myös erityisryhmien käyttöön!

Koulutuksen kesto n.5 tuntia, hinta 105 €/hlö sisältäen tehtäväpaketin (ilman tehtäväpakettia 85€/hlö). Vähimmäisosallistujamäärä 5 henkilöä. Hinnat sisältävät ALV:n 24%.